De unde a aparut miscarea anti vaccin si care este rolul lor?

De unde a aparut miscarea anti vaccin si care este rolul lor?

Show table of contents

Miscarea aceasta a venit ca si majoritatea conspiratiilor din America. Tara unde totul este posibil. Tara unde inca o majoritate covarsitoare a populatiei cred ca pamantul este plat si au societati pentru a dovedi asta. Tara de unde fiecare alta tara si-au luat modele de "viata" din superstari. Tara care baga cu forta democratia in altii si care este in continuu in razboi. Si sa nu uitam, tara unde politistii omoara lunar mai multi oameni decat alte tari in ani te zile sau chiar niciodata.

Desigur, este si tara a multor lucruri importante.  Exista destui oameni extraordinari acolo. A fost si inca este tara de refugiu pentru intelectualii persecutati la ei acasa.

Prin Romania a ajuns prin 2008 si a fost in continua crestere. Am fost convins si eu de cei "anti vaccin" pana la momentul in care am vazut tacticile si felul cum se propaga ideologia si cu ce fanatism se lupta prin a dezinforma si discredita oamenii. Aceasta tabara a aparut din faptul ca populatia a inceput sa simta ca "sistemul" nu ii ajuta. Ca le intoarce spatele si ca le doreste raul. Problema spitalelor de stat vs private in Romania si a exodului doctorilor competenti devine extrem de alarmanta pentru viitorul nostru si o consider mult mai complexa decat cea a vaccinarii. In articolul de fata ne limital ma discutia despre miscarea anti vaccin.

Lupta anti sistem si spalarea pe creier

Este sistemul un dusman?

Problema cea mai mare cu acel grup de oameni (dar si alte grupari) este ca majoritatea covarsitoare sunt adeptii a mai multor conspiratii cum ar fii New World Order, Big Pharma. Grupuri de oameni care cu tristete ajung la fanatism ideologic si vor sa duca o lupta crunta "anti sistem" fiindca majoritatea conspiratiilor si blog-urilor urmarite de acel grup de populatie pur si simplu vad guvernul ca cel mai mare dusman.

In Romania exista foarte multe site-uri de acest fel, multe dintre ele au ca baza un fanatism religios. Desigur exista si cei din tabara total opusa care duc o lupta crunta antireligioasa asa zisa "umanista" si "rationala". Problema cu ultimii este ca acestia de cele mai multe ori fabrica tot felul de povesti si statistici cu sloganuri bine cunoscute care apar foarte des in ziare.

Religia sau "illuminismul" spala creierele?

Sloganuri extrem de usor de combatut pentru o persoana care detine cunostintele necesare, insa cum majoritatea populatiei se lasa usor manipulata ele se imprastie ca molima. O spun pentru ca le-am urmarit mult timp pana mi-am dat seama ca defapt este o groaznica spalare pe creiere din ambele tabere. Spalarea pe creier vine din toate punctele de vedere. De la moda "mainstream" la acei oameni "austeri" care concep si vad tot felul de conspiratii. Foarte greu este sa gasesti insa surse de informare credibile si echilibrate. Cand populatia ajunga sa creada ca cei de la putere le doresc raul tot ce vor face va fii sa discrediteze orice alegere a acelora de la putere si se formeaza clanuri mici, divizate.

Fiecare se lupta cu restul si uite asa divide et impera are loc. Lupta "anti sistem" va esua de fiecare data din simplul motiv ca daca nu poti sa te schimbi pe tine nu vei schimba un sistem niciodata. Pentru a schimba un sistem este nevoie de o uniune colectiva a populatiei si a colabora cu cei de la putere pentru a imbunatatii situatia. Imaginati-va ce s-ar intampla cu toata energia irosita in discutii inutile si timpul pierdut pe Facebook daca s-ar pune in o colaborare eficienta. Daca din 2007 am fii iesit cu totii 1 zi pe an sa dam o mana de ajutor la orice proiect public am fii avut autostrazi, cai ferate la standarde internationale si aeroporturi peste tot.

Problema Big Pharma

Problema Big Pharma este mai bine cunoscuta si explicata pe scurt ca si conspiratia prin care marile firme farmaceutice fac parte din "planul diabolic al noii ordini mondiale" si "incearca sa submineze populatia prin a o extirpa". Exista o singura problema cu aceasta presupozitie si argumentatie. Daca populatia scade, cine mai cumpara? Desigur, de aici putem da in sute de polemici diferite. Dar oare nu cu totii cumparam produse de la firme care si ele intra in incidenta conspiratiilor..

Tabara "anti vaccin" nu joaca intotdeauna corect

Lupta inversunati sa dovedeasca ca toate vaccinurile sunt inutile. Ce NU m-a convins si mi-a lasat dubii a fost faptul ca multe din asa zisele lor surse nu au nimica de-a face cu ce predica ei. Argumentele si exemplele date sunt ori depasite ori nu au continuitate catre adevar.

Acest lucru este observat ori de cate ori stam sa disectam cele "dovedite" prin a cauta statistici, documente si prin citirea articolelor. Cele mai multe din informatiile furnizate de cei din tabara "anti vaccin" (90%) nu au nici cea mai mica relevanta pentru faptul ca noi traim in ROMANIA. Faptul ca nu exista gandire critica si esti atacat la persoana daca iti expui parerile si incerci sa informezi oamenii ca sunt dezinformati.

Citind prin blogurile de "specialitate anti vaccin" am vazut cum anumiti doctori (poate erau asistenti, biologi sau cunoscatori) postau diverse informatii si erau atacati pur si simplu fara rost de diversi "aparatori" ai dogmei. Trist lucru Mergeti pe http://www.anacronic.ro/da-tu-de-ce-nu-i-vaccinezi/. si cititi comentariile doamnei Georgiana si raspunsurile care ii se adreseaza. Siteul nu merita hyperlink pentru ca are atatea informatii false incat nici nu ma complic sa le includ in discutie.

Parca ti se face frica sa te gandesti ca asemenea oameni umbla liberi in lume. Din cele mai multe studii citate de acesti binefacatori oponenti nu exista nici o relatie, corelatie , asemanare, raport sau conexiune cu ceea ce predica si ceea ce ne intereseaza pe noi. Adica pe inteles-ul scurt, se extrage cate ceva ce este de interes, ignorand totalul dintr-un articol, se interpreteaza , se modifica statisticile si dupaia se publica in cate o postare/imagine care are menirea sa sperie oamenii.

Sperieturile si jignirile nu tin locul informarii

Caz concret, cei mai multi din terenul anti vaccin vor arata statistici cum ca o anumita boala era deja in scadere cand s-a efectuat vaccinul dar uita sa arate faptul ca:

  • vaccinul nu era obligatoriu la momentul de fata;
  •  au mai fost efectuate vaccinari anterioare pt imunizarea in toiul crizelor.

Ce nu includ aproape niciodata acesti mari iubitori de oameni este si procentajul populatiei care a fost imunizat la momentul respectiv. Cel mai rau este ca sursa statisticii nu e publicata NICIODATA si graficile vin din surse proprii re-editate de zeci de ori. Nu se respecta deloc normele statisticii. Inca nu am inteles de ce exista o asa revolta pentru ceva ce a facut un asa bine per general si care este interesul ascuns al acestei miscari.

Ce se intampla defapt este un fenomen foarte important din punct de vedere psihologic. Se creaza un cult de urmaritori care dupa aceea vor propaga anumite produse/servicii/opinii pentru "beneficiarii" de informatii. Pe Romaneste. Oameni care vor urmari cu frevoare acele bloguri/personalitati si vor face orice le este sugerat. Vor cumpara produsele respective si vor avea aceleasi pareri. Nu credeti? Uitati-va la linkurile de afiliere si brandurile construite de acesti oameni pe seama gloatei.

Supozitii cu care nu ne vom pierde vremea

Exista desigur anumite supozitii cu care nu ne vom pierde vremea sa le discutam in detaliu si voi relata pe scurt ce se vehiculeaza in underground-ul "anti vaccin" Nici nu voi da link-uri catre acele blog-uri/persoane/carti care discuta despre astfel de lucruri considerand- fapt inutil.

Aceia care zic ca nu exista dovezi ca un medicament e eficace sau nu.

Cred ca este indeajuns sa vorbesc despre faptul ca orice medicament este supus la numeroase experimente pe oameni care sunt platiti sa ia medicamentul. Acele experimente se efectueaza si cu pastile placebo pentru a observa daca efectul este real sa unu.

Supozitia Vaccinurile nu au efect.Conform graficelor x/y/z se arata clar ca vaccinul a fost introdus dupa ce a scazut incidenta bolii!

Vezi in  aici discuttia despre decesele datorate Rujeolei.. Mai mult ca sigur acele grafice la care se face referire sunt FALSE. Am comparat statisticile pt tarile (SUA in cele mai multe cazuri) despre care se vorbeste cu momentul introducerii vaccinului. VACCINUL ESTE MOTIVUL PRINCIPAL PENTRU EXTIRPAREA BOLII.

Supozitia "Face copilul un vaccin care e inutil pentru ca nu are cum sa faca boala pana ajunge adult"

Ete fleosc, ia uita-te la lista asta http://www.csid.ro/family/crestere-copii/lista-de-vaccinuri-obligatorii-si-optionale-sunt-sau-nu-motive-de-ingrijorare-13951592/ Si zi-mi mie cat de improbabil este ca un copil sa nu se intepe,taie,zgarie cand se joaca afara in glod? Crezi ca e improbabil sa faca TETANOS? Sau ca nu poate face hepatita B. Dar ca e posibil ca cei de la spital sa stie daca MAMA are hepatita B sau nu la nastere si daca e activa sau nu? Mai bine preventiv sau  ne riscam? Daca te musca o capusa exista 20% sanse sa faci boala Lyme (nu vorbim ca exista 3 tipuri de capuse diferite in Romania care poarta 3 tipuri de bacterii care duc la boli diferite). Se indica tratament antibiotic de profilaxie. La fel sunt si cu aceste vaccinuri, profilactice si cu efect de intarire a sistemului imunitar.

Aceia care zic ca virusii/bacteriile nu exista si ca totul este o conspiratie sau ca nu a fost gasita vre-o corelatie intre virus si efect. Sau si mai rau, aceia care nu vor sa accepte date stiintifice pentru simplu fapt ca vezi doamne, nu sunt conform nu stiu eu ce postulat invechit din 1890.

Nu am ce sa spun aici decat ca ignoranta si necunostinta face cei mai vehementi fanatici care lasa dupa ei multe victime. Sa ii lasam pe specialisti (biologi, medici..) sa isi faca treaba.

Cu forta pentru binele nostru?

Supozitia: "Statul nu forteaza, ne baga pe gat vaccinul. Statul vrea sa ne omoare! Statul si guvernantii, politicienii, [introdu persoana pe care ai pica si are ghinionul sa lucreze in domeniul public...] nu trag la raspundere pe nimeni pentru problemele cauzate de x,y,z"

Nu e chiar asa de simplu. Exista un proces intreg de informare, verificare, selectie, analiza si decizie inainte ca o lege sa devina oficiala. Timp in care acei oameni din guvern (ministerul sanatatii) si acei politicieni carora le pasa isi bat capul sa se implementeze totul cat mai bine. Daca vroiau sa ne omoare NU mai faceam vaccinuri GRATUITE si NU gaseam pastile pe piata. PUNCT.

Firmele care produc vaccinuri/medicamente nu au nici o responsabilitate!

Firmele care produc vaccinuri si medicamente nu pun ele pe piata un vaccin/medicament fara sa faca teste clinice. Iar daca un vaccin este cu adevarat nociv este scos de pe piata.

Supozitia: "Cand i'am zis doctorului/asistentei ca nu vreau sa imi vaccinez copilul s-a enervat, ceea ce indica ca este clar ca vrea sa ne faca rau! NEMERNICII ASTIA!!"

Daca s-a enervat nu este din cauza ca vrea sa iti faca rau ci pentru faptul ca acel doctor isi da seama ca are de-a face cu o persoana care este total inculta. El/ea se gandeste cum sa simplifice si sa sintetizeze informatia pentru cineva care pare ca a lipsit de la orele de biologie. Acel doctor invata incontinuu de ani de zile si se trezeste  vine cineva si zice: Nu doamna doctor, ce ai invatat tu este o prostie! Stiu eu mai bine, am citit pe internet!
Mai este si problema timpului, un doctor de familie are voie sa aibe maxim 2000 de pacienti in grija. Majoritatea au peste 3000 (mult peste norma admisa). Imagineaza-ti sa stea sa le explice la toti aceiasi poveste din nou.. Devine frustrant cand incerci sa educi un om adult cand face ceva gresit

Biblia undeground a miscarii anti vaccin

Orice miscare underground si de "rezistenta" are nevoie de o "biblie". Pentru romania ea este "VACCINURILE: PREVENŢIE SAU BOALĂ" de catre Dr. Christa Todea‐Gross. Carte pe care am citit-o partial si cu stupoae. Din cauza ca de multe ori statisticile si logica utilizata urlau la mine sa fie analizate si detectorul meu de aberatii nu ma lasa sa continui pana ce nu am stat sa verific anumite fapte. La un moment dat am renuntat sa mai citesc dupa ce mi-am dat seama ca este pur si simplu inutil si exista numeroase resurse utile care informeaza concret. Cartea in sine are menirea sa "informeze" si are anumite puncte cu care sunt deacord cum ar fii:

  • p 20 ca copii nascuti natural au mai multe bacterii benefice in intestine decat cei nascuti prin cezariana.
  • Este important stilul de viata al mamei pe timpul sarcinii

  NU am de gand sa fac o analiza exhaustiva insa pentru cei ce vor sa citeasca mai multe despre aceasta tema/carte ii invit sa se uite: aici la o analiza , sa aibe oarecum indoieli, sa se informeze despre aceasta miscare "binevoitoare", sa mai citeasca putin si sa aibe o luciditate cand primesc anumite argumente, si nu in ultimul rand sa isi petreaca timpul invatand despre fiecare boala in parte si sa n umai creada tot ce gasesc pe internet. (Vreo 5 link-uri) O analiza proprie rezulta multe falsuri si omisiuni.

Am luat aleatoriu anumite portiuni si am stat sa caut sa vad daca este adevarat. M-am speriat cand doar testul aleatoriu mi-a dovedit contrariul. Este imposibil sa demontezi o carte intreaga fara sa te apuci sa scrii minimum o carte de dimensiuni duble-triple (800-2000 pagini). Sa nu zic ca e necesar sa fie luat fiecare "mit" si fals si sa fie demontat in parte cu tot contextul socio-economic. 

Insa sunt sigur ca daca ar sta cineva sa caute, ar putea dovedi ca sunt false 80% din cele spuse. Pe Insula Indoielii veti gasi si mai multe exemple. La intorducere se vorbeste despre faptul ca in ROmania pt anul 2004 au fost foarte multe cazuri de tuberculoza si se face comparatia cu tarile nordice. Poate ce a uitat sa informeze domnul doctor Pavel Chirila si doamna Todea este ca romania face parte din zona cu cea mai mare incidenta a acelor boli. Tarile nordice au beneficiu de a nu fii fost afectate direct de acea bacterie. Si daca s-a intamplat este din cauza oamenilor ce au transferat bacteria dormanta.

Mai multe informatii aici: http://www.europeanlung.org/en/lung-disease-and-information/lung-diseases/tuberculosis

Mai departe in carte se discuta de tuberculoza. Insa se uita sa se mentioneze ca acel vaccin care se efectueaza in Romania este doar pt anumiti subtulpini.. Iar ca "nordicii" se pot mandrii cu o statistica de 0 este o minciuna. Pagina 25 vorbeste despre Dr. Rolf Zinkernagel asupra imunizarii efective. Ce uita se mentioneze doamna doctor este faptul ca acel Imunolog mentioneaza in acest articol tocmai contrariul ca vaccinurile sunt bune. Va invit sa cititi tot articolul.

"It is not surprising that all protective vaccines induce long-lasting neutralizing-antibody responses." Tradus: Nu este surprinzator ca toate vaccinurile protective induc anticorpi neutralizatori de lunga durata
Mai departe:
"If the transmission of immunologic memory from mother to offspring does indeed influence disease susceptibility in the next generation, then the use of vaccines that are as efficient as wild-type infections in evoking protective immunity, at least during the reproductive period, may be crucial, because they will have aspecies-wide influence" Tradus:
Daca transmisia memoriei imunologice de la mama la copil influenteaza susceptibilitatea in urmatoarea generatie, atunci utilizarea vaccinurilor care sunt la fel de eficiente ca infectiile venite din salbaticie in a evoca o protectie imunitara, mai ales in perioada de reproducere, lucru crucial pentru influenta pe care il are asupra speciei
 
Ultimul paragraf este insa deajuns pentru a reintoarce toata cartea. Si vine tocmai de la cineva citat in acea carte!!! Tocmai pentru ca explica simplu si concret ca vaccinurile AU EFECT si sunt la fel de eficiente ca si cei care au avut boala in sine.
As mai extrage inca MULTE pasaje in care discuta despre faptul ca "Vaccines have prevented more deaths than any other medical measure so far." Vaccinurile au prevenit mai multe decese decat oricare alt act medical pana acuma.
 

Statistici aiurea

Prin anii 50 s-a publicat o carte "Cum sa minti cu statistici" "How to Lie with Statistics Reissue Edition"
Acolo autorul explica foarte multe metode prin care oameni sunt pacaliti cu anumite grafice. Spre exemplu graficile incepand cu pagina 76 pana la 79 dar si restul statisticilor au errori grave.Se compara de fiecare data cate 2 statistici diferite care nu au nici o legatura una cu alta.
 
In primul rand se foloseste o scara logaritmica care usor induce in eroare orice necunoscator. De ce? Nu scrie nicaieri ce metoda de calcul este folosita pentru acele grafice si nu se respecta norma ca graficile logaritmice trebuie neaparat sa se dubleze de la unitate la unitate.
Al doilea rand, se compara incepand cu date diferite si axele x/y sunt total iesite din sincronicitate una cu alta. Ochiul neantrenat statistic rapid poate fii pacalit daca este subsceptibil la conspiratii.
 

In al treilea rand se compara tari diferite si nu se include nici un context general.

Se face o comparatie intre Olanda si Suedia de toata jena. Comparatia intre Olanda si Suedia nu are nici o logica mai ales cand vine vorba de o comparatie pe perioada de razboi.  Cu totii stim efectele devastatoare ale razboiului asupra subnutritiei si a bolilor. Si faptul ca Suedia a fost neutra pe toata durata razobiului deci sansa sa se transmita aceste boli era mult mai mica. In plus, nu se include data cand a fost inclusa vaccinarea sau referinte catre surse realistice.

Fiindca stiu olandeza am zis special sa caut statistici din Olanda sa observ
Oops, grafica din 1941 pana in 1944 ca cica Olanda e vaccinata. Ce gluma buna si falsa si se stie clar ca vaccinarea obligatorie af ost introdusa din 1957. Minciuni bune de adormit copii, nu?
Ca sa nu mai incep discutia despre cat de mare este Suedia in comparatie cu Olanda, populatia in ambele tari, si faptul ca Olanda este sub nivelul marii si apele se contamineaza mult mai usor cand populatia locuieste asa de apropiat. Suedia este foarte intinsa incat focarele nu se extind asa de mult sau rapid.
Geografia Olandei si a Suediei este extrem de diferita,  Olanda e toata plata, daca s-a infectat undeva apa e groaznic. Suedia e extrem de mare - 447,435 km² - si are acuma in 2017 o populatie de 24.31 oameni pe km2. Populatia totala e de 9 milioane.  Olanda este doar de 41,543 km² deci 10% din marimea suediei, are o populatie de 17 milioane 2017, 488 oameni per km2,  In 1950 suedia avea 7 milioane de oameni, olanda 10.. Faceti calculele si imaginati-va si voi.
Si in ultimul rand, istoric sa ne amintim ca olanda a castigat teren pe mare la inceputul anilor 50, deci a fost si mai mica decat este astazi.
 
Pagina 79 include iarasi niste grafice care ma sperie. Se vorbeste de 19 tari unde s-a facut vaccinarea (nu se mentioneaza care) si despre germania de vest.. unde nu s-a facut vaccinarea.
Dar nu se mentioneaza daca datele sunt cumulate pentru cele 19 tari sau daca pur si simplu este o medie. Oricum ar fii ele nu le putem compara fara sa intelegem intregul.. Iarasi minciuni cu grafice fara date. Comparam mere crestute cu chimicale cu pepeni crescuti naturali. Pepenele a crescut mai mare!
 
In carnetelul pe care il am langa mine cand citesc o carte am notat extrem de multe lucruri, nu imi mai voi pierde timpul sa le arat pe toate, unele foarte rapid au fost dovedite ca false prin simple cautari de google si analizarea statisticilor disponibile ( va rog sa invatati statistica, si sa analizati si voi)
Exista multe minciuni nereusite - sau probabil doamna doctor sau cei care au citit/tradus articolele straine nu inteleg despre ce este vorba nivelul lor de limbi straine sau de utilizare al google translate a fost prea mare....
 
Se face referinta la Louis de Brouwer care este un homeopat. Pentru cei care nu stiu ce este homeopatia.. se ia o substanta "benefica" se dilueaza de 100 sau 1000 de ori si cica este un remediu. Adica te duci la doctor si inloc sa iti dea antibiotice iti da o apa diluata cu o portiune de 1 la 10.000.000 in care a fost un antibiotic, si cica e mai puternic decat antibioticul normal. Sigur. Va recomand James Randy https://www.youtube.com/watch?v=c0Z7KeNCi7g
 
Va invit sa cititi mai multe aici
 

De ce se face o dezinformare masiva de cei din tabara anti vaccin?

Aceasta intrebare si-au pus-o multi oameni. Inca nu am gasit un raspuns logic. Mai ales cand cei mai multi din acest grup in Romania cat si in Strainatate par sa faca parte preponderent din grupari religioase. Sa fie oare un interes national de manipulare prin infiltrarea oamenilor in anumte grupuri?

Sau este ceva menit sa le aduca unora profit de pe urma credulilor ce au nevoie de ghidaj?

Nu vom stii decat dupa ce vor reveni iarasi bolile crezute eradicate si isi vor da seama ca si-au trimis copii la moarte sigura acei parinti mult prea usor manipulabili.

 

Subscribe to my newsletter

NOTE:You will need to confirm your e-mail address in order to fully complete the subscription process.